HABER DETAYLARI
Görüntülenme Sayısı: 1539

3. GRUP EĞİTİM SEMİNERİMİZ TAMAMLANDI

Sendikamızın düzenlediği eğitim seminerleri kapsamında, Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Gelir İdaresi Başkanlığı, İşkur, Türk Standartları Enstitüsü, KOSGEB ve Vakıf Pazarlama işyeri temsilci ve baştemsilcilerimizden oluşan 3. Grup eğitim seminerimiz tamamlandı. Seminere TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Genel Sekreterimiz Metin Güney, Genel Mali Sekreterimiz Osman Aksoy, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterimiz Murat Türkekul, Ankara 2 Nolu Şube Başkanımız Soner Berk, Antalya Şube Başkanımız Mustafa Şahin ve İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Şahin Kaya katıldı.

Genel Başkanımız Eyüp Alemdar, bir konuşma yaparak temsilcilerimize seslendi. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Genel Başkanımız Eyüp Alemdar, pandemi nedeniyle ara verilen eğitim seminerlerine yeniden başlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

BU KRİZ, EMEĞİ İLE GEÇİNENLERİN KRİZİDİR

Dünyanın ve ülkemizin içinden geçmekte olduğu zor ekonomik koşullara değinen Alemdar, büyük şirketler ve bankalar karlarını artırırken, krizin bedelini işçilerin, memurların, emeklilerin ve çalışan kesimin ödediğini söyledi. Alemdar, "Dünyanın neresinde olursa olsun, yaşanan ekonomik krizlerin bedelini emeği ile geçinenler, yani bizler ödüyoruz. Büyük sermaye gruplarına, bankalara, zenginlere bir şey olmuyor. Geçtiğimiz aylarda ülkemizdeki bütün bankalar, yılın ilk altı aynın karlarını açıkladı. Hepsi karlarını üçe beşe katlamış. Büyük şirketler, holdingler de aynı durumda. Böylesi dönemlerde bedeli hep emekçiler ödüyor. İşten atılanlar, işsiz, aşsız, ekmeksiz kalanlar ödüyor. Bu krizi yaşayan biziz. Bu emeği ile geçinenlerin, işçinin, memurun, emeklinin krizi." şeklinde konuştu.

EMEK ADINA NE KAZANILMIŞSA ALTINDA TÜRK-İŞ'İN İMZASI VARDIR

Yaşanan gelir dağılımı ve vergi uygulamalarındaki adaletsizliklere dikkat çeken Alemdar, yaşanan zorluklara karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. TÜRK-İŞ'in öncülüğünde, üyelerimizin hak ve çıkarları için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Alemdar, "Ülkemizde emek adına kazanılmış ne kadar hak varsa, altında TÜRK-İŞ'in imzası vardır. İşçilerin, emekçilerin, taşeron işçilerinin, asgari ücretlinin, emeklinin, sokakta kağıt toplayan çocukların, gençlerin, hepsinin adına konuşan, onlar için mücadele eden kurum TÜRK-İŞ'tir." şeklinde konuştu.

696 SAYILI KHK DA TÜRK-İŞ'İN MÜCADELESİ SONUCUDUR

Taşeron şirketlerde çalışanların 696 Sayılı KHK ile kadroya alındığı süreci anlatan Alemdar, TÜRK-İŞ'in verdiği çok uzun soluklu ve zorlu bir mücadeleyle bunun sağlandığını kaydetti. Bu uzun süreci ayrıntılı şekilde aktaran Alemdar, "Buradaki tüm arkadaşlarımız 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen arkadaşlarımızdır. Sizleri de çok yakından ilgilendiren 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdiyse, yüz binlerce taşeron çalışan kadro hakkı kazandıysa, bu TÜRK-İŞ'in mücadelesi sonucudur. TÜRK-İŞ taşeron sorununu ülke gündemine taşımasaydı, mitingler eylemler yapmasaydı, konuyu her fırsatta siyasilere götürmeseydi, bugün hala taşeron sorununu konuşuyor olacaktık." şeklinde konuştu. Alemdar, 696 Sayılı KHK'da yer alan, bu KHK ile kadroya geçen çalışanlara tayin hakkı verilmemesi ve zorunlu emeklilik uygulamalarıyla istemedikleri halde emekli edilmelerini de eleştirerek, bu konuları çözmek için var güçleriyle mücadele ettiklerini ve yakın zamanda olumlu sonuçlar almayı umduklarını söyledi.

VERGİ ADALETSİZLİĞİ ÇÖZÜLMELİDİR

Sendika hareketinin gündeminde emeklilikte yaşa takılanlardan sendikal örgütlenmenin önündeki engellere, iş kazalarından esnek çalışma modellerine kadar birçok sorun olduğunu vurgulayan Alemdar, "Bu sorunların en önemlilerinden biri de vergi adaletsizliğidir. Anayasamızın 73. maddesi, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını emreder. Biz bu anayasa hükmünün uygulanmasını, emeği ile geçinenler için adil bir vergi politikası uygulanmasını bekliyoruz." dedi. Alemdar, "2022 yılından itibaren asgari ücretten ve her ücretin asgari ücret kadar olan kısmından vergi alınmaması uygulaması, ücretliler için çok önemli bir gelişme olmuştur. Bunun öncülüğünü de biz yaptık. Ancak yapılan bu düzenleme de vergi adaletsizliğini çözmek için yeterli değildir. Bizim talebimiz, işçi ücretlerinin 16 aylık brüt asgari ücret kadarının tamamen vergi dışı bırakılması, kalan dönemlerde de yüzde 10 olarak devam etmesidir." şeklinde konuştu.

EĞİTİMCİLER SUNUMLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Seminer kapsamında eğitimcilerimiz sunumlarını gerçekleştirerek temsilcilerimizden gelen soruları da yanıtladı. Dr. Naci Önsal "Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi", Dr. Muazzez Merve Avcıoğlu "Öfke Kontrolü", Prof. Dr. Sayım Yorgun "Toplu İş Hukuku", Prof. Dr. Cem Kılıç "Türkiye Ekonomisi" ve Celal Tozan "Sosyal Güvenlik" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Eğitimlerimizin ardından Genel Başkanımız Eyüp Alemdar tarafından, katılımcılara sertifikaları verildi.

Eposta Listesi Öneri Formu Anket Eski Site Linki