SENDİKAMIZ BURSA ŞUBESİNİN 15. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Sendikamız Bursa Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu geniş katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Genel Kurula; TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Sendikamız Genel Sekreteri Metin Güney, Genel Mali Sekreteri Osman Aksoy, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Murat Türkekul; TÜRK-İŞ Bursa 8. Bölge Başkanı Ruhi Biçer, Tarım-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Gürce, Teksif Sendikası Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker, Demiryol-İş Sendikası Bursa Şube Sekreteri Hilmi Gültekin, Türk Metal Sendikası Tofaş Şube Mali Sekreteri Seyit Ali Yıldız, Türk Metal Sendikası Bursa 1 nolu Şube Başkanı Mehmet Burhan, Belediye-İş Bursa Şube Başkanı Sercan Akderin, Tez Koop-İş Bursa Şube Başkanı Bülent Çetin, Türk Metal Sendikası Bursa 3 nolu Şube Başkanı İsmail Türk, Yol-İş Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, Sendikamız Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cenk Damla, Sendikamız Genel Merkez Eski Denetleme Kurulu Başkanı Bülent Hayırlı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Müdür Yardımcısı Akan Ayaz, Bursa Metro Grosmarket Müdürü Vural Yüce, Toleyis Sendikası Bursa Şube Başkanı Yücel Köksal, Türk Metal Sendikası Tofaş Şube Başkanı Mustafa Molla, Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Erdoğan Aydın, Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Erdinç Sazbiçer, Tes-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali İhsan Ensaroğlu, Sağlık-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selçuk Kar; Sendikamız Eski Genel Mali Sekreteri Mehmet Karaarslanoğlu, Sendikamız Genel Başkan Baş Danışmanı Rafet Durmaz, Sendikamız Bursa Eski Şube Başkanı Zeliha Cozlan, Sendikamız Genel Sekreter Yardımcısı Aytuğ Balaman Sendikamız Ankara 1 nolu Şube Başkanı Yücel Yıldırım, Ankara 2 nolu Şube Başkanı Soner Berk, İstanbul 2 nolu Şube Başkanı Şahin Kaya, Van Şube Başkanı Ayhan Özbek, Trabzon Şube Başkanı Fikri Öksüz, Erzurum Şube Başkanı Tarık Toğrul, İzmir Şube Başkanı Ümit Başyayla, Sakarya Şube Başkanı Şevket Ulusinan, Kayseri Şube Başkanı İdris Güven, Adana Şube Başkanı Rasim Mart, Konya Şube Başkanı Ramazan Yiğit, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, Malatya Şube Başkanı Necdet Durak, Sivas Şube Başkanı Ümit Gülender katıldı.
Genel Kurulun açılışında konuşan Koop-İş Bursa Şube Başkanı Can Uslu, delegelere ve konuklara hitaben yaptığı konuşmada birlik, dayanışma ve mücadele kararlılığı vurgusu yaptı. Uslu, şubenin örgütlenme alanında elde ettiği başarıların altını çizerek, “Bizim önceliğimiz açıktır; üyelerimizin hakkını korumak, alın terinin karşılığını eksiksiz almak ve her üyemize insanca yaşam koşulları sağlamaktır. Bu onurlu görevi, Bursa Şubesi olarak aynı inanç ve kararlılıkla geleceğe taşıyacağız. Genel kurulumuzun dayanışmamızı güçlendirmesini ve mücadele azmimizi büyütmesini diliyorum.” dedi.
TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı, Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Osmanlı’ya başkentlik yapmış kadim şehir Bursa’da düzenlenen Koop-İş Bursa Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu’nda önemli mesajlar verdi. Genel kurulda, hem sendikal mücadelenin geldiği nokta hem de emekçilerin ekonomik talepleri kapsamlı şekilde ele alındı.
“BİRLİK VE DAYANIŞMAMIZ GÜCÜMÜZÜN KAYNAĞI”
Genel kurulun açılışında konuşan Genel Başkanımız Alemdar, Koop-İş’in büyüme yolculuğuna değinerek, “Bugün burada, daha büyük, daha güçlü ve birbirine kenetlenmiş bir aile olarak toplanmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Sendikanın her geçen gün büyüyen örgütlü gücünün, yeni toplu sözleşme dönemlerinde Koop-İş’e büyük bir moral ve avantaj sağladığını vurguladı.
“KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜ SÜRECİ FİLM GİBİ GEÇTİ”
Genel Başkan Alemdar, Kamu Çerçeve Protokolü sürecine ilişkin detaylı bilgiler vererek, müzakerelerin zorlu geçtiğini ancak kararlılıkla sonuç alındığını söyledi. “Masada da, alanlarda da emeğin hakkını savunduk. Hiçbir baskı, hiçbir engel bizi yolumuzdan döndüremedi” diyen Alemdar, TÜRK-İŞ öncülüğünde yürütülen bu sürecin kamu işçileri açısından önemli kazanımlar getirdiğini ifade etti.
“SYDV GREVİ SENDİKAL TARİHİMİZE ALTIN HARFLERLE YAZILDI”
Konuşmasında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nda (SYDV) yürütülen toplu sözleşme sürecine de değinen Alemdar, 1003 işyerinde 9 bine yakın üye ile gerçekleştirilen grevin tarihi bir dayanışma örneği olduğunu vurguladı. “Eğilmedik, bükülmedik, baskılara boyun eğmedik. Bu zafer, emeğin gücüyle kazanılmıştır” sözleriyle, grevin sendikal mücadeledeki önemine dikkat çekti.
“EMEKÇİNİN SIRTINDAKİ VERGİ YÜKÜ ARTIK TAŞINAMAZ HALE GELDİ”
Genel Başkanımız Alemdar, konuşmasının önemli bir bölümünü vergi adaleti konusuna ayırdı.
“Bugün gelir vergisinin büyük bölümünü emekçiler ödüyor. Yılın 12 ayı çalışıyoruz ama elimizde 10,5 aylık ücret kalıyor. Bu kabul edilemez” dedi. Anayasaya uygun, adil bir vergi düzeni çağrısında bulunarak, “Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı; emekçinin Ocak’taki ücreti Aralık’ta da aynı olmalıdır” ifadelerini kullandı.
“KOOP-İŞ 122 BİN ÜYESİYLE TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ SENDİKALARINDAN BİRİ”
Genel Başkanımız Alemdar, Koop-İş’in son dönemdeki büyümesine dikkat çekerek, “Bugün 121 bin 987 üyemizle işkolumuzda birinci, TÜRK-İŞ içinde ikinci, Türkiye genelinde beşinci büyük sendika olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Bursa Şubesinin 8 binin üzerinde üyeye ulaşarak örgütlenme çalışmalarında örnek bir başarı gösterdiğini vurguladı ve Şube Başkanı Can Uslu ve yönetimini tebrik etti.
“HER ŞEY ÜYEMİZ İÇİN, HER ŞEY KOOP-İŞ İÇİN”
Sendikanın yatırımlarına da değinen Genel Başkanımız Alemdar, Ankara’da yeni genel merkez binası ve İstanbul Kadıköy’de 59 odalı BUEM Otel yatırımlarının tamamlandığını hatırlattı. “Üyemizin konforu, dayanışması ve geleceği için yatırım yapıyoruz. Bunların her biri alın terimizin eseri, üyelerimize helal olsun” dedi.
“KOOP-İŞ SOSYAL SENDİKACILIKTA DA ÖNCÜ”
Eğitim ve sosyal sorumluluk çalışmalarına özel önem verdiklerini vurgulayan Genel Başkanımız Alemdar, üyelerin ve çocuklarının yararlanabildiği ücretsiz online eğitim desteği projesini anlattı.
Bu projeyle Koop-İş’in yalnızca bir sendika değil, aynı zamanda toplumsal kalkınmaya katkı sağlayan bir dayanışma kurumu olduğunu söyledi.
“SENDİKANIN OLDUĞU YERDE HAK, ADALET VE DEMOKRASİ VARDIR”
Konuşmasının sonunda Genel Başkanımız Alemdar, sendikal örgütlenmenin önemini bir kez daha hatırlatarak, “Sendikalaşmanın önündeki tüm engeller kaldırılmalı, örgütlenme özgürlüğü güvence altına alınmalıdır” dedi. “Çünkü sendikanın olduğu yerde hak vardır, adalet vardır; sendikanın olduğu yerde demokrasi vardır” ifadeleri salonda büyük alkış aldı.
Genel Başkanımız Alemdar, konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Bursa Şubemizin 15. Olağan Genel Kurulu’nun Koop-İş ailesine, Bursa emekçilerine ve ülkemiz çalışma hayatına hayırlı olmasını diliyorum. Göreve seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”
Konuşmaların ardından Bursa Şubemizin yeni dönem yönetim denetim ve disiplin kurulu üyelerinin seçimlerini yapmak üzere oy kullanımına geçildi.
Seçim sonrası Şube Yönetim, denetim ve disiplin kurullarında görev alacak olan yeni arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diler Bursa Şubemizin 15. Olağan Genel Kurulunun çalışma hayatına ve tüm teşkilatımıza hayırlı olmasını dileriz.
SENDİKAMIZ BURSA ŞUBESİNİN 15. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SENDİKAMIZ SAKARYA ŞUBESİNİN 15. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Hacettepe Üniversitesi’nde Haksız İşten Çıkarmalara Karşı Basın Açıklaması Gerçekleştirdik
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’NDA ÇOĞUNLUK SENDİKAMIZDA
SENDİKAMIZ İSTANBUL 1 NOLU ŞUBESİNİN 12. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SENDİKAMIZ İSTANBUL 2 NOLU ŞUBESİNİN 2. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SENDİKAMIZ TEKİRDAĞ ŞUBESİNİN 12. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SENDİKAMIZ VAN ŞUBESİNİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
SENDİKAMIZ KONYA ŞUBESİNİN 15. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
DİJİTAL DERGİMİZ YENİ SAYISIYLA YAYINDA