KOOP-İŞ SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
KOOP-İŞ Sendikası Başkanlar Kurulu bugün (27 Ağustos 2025 Çarşamba günü) olağanüstü toplanarak kamu sözleşmelerinde gelinen durumu ve grev hazırlıklarını görüştü.
Online olarak yapılan toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının calisanlara memur ücret zamlarini uygulamak istemesi nedeniyle sonuçlanmayan toplu iş sözleşmesi ve 29 Ağustos günü bu bakanlığa bağlı ülke çapındaki 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında yapılan grev hazırlıkları görüşüldü.
Toplantı sonrasında yapılan tek maddelik açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Başkanlar Kurulumuz, TÜRK-İŞ Konfederasyonu ile Hükümet arasında bağıtlanan Kamu Çerçeve Protokolüne rağmen, bu protokolle elde edilen ücret artışlarını SYDV işyerlerinde uygulamak istemeyen Bakanlığın bu uzlaşmaz tutumunu protesto etmekte ve sendikamıza bu haklı ve meşru mücadelesinde başarılar dilemektedir.
Emeğin ve alınterinin hakkı için mücadele veren Koop-İş Sendikasının SYDV işyerlerindeki bu grevden kazanımla çıkacağına yürekten inanan Başkanlar Kurulumuz tüm SYDV işçilerini greve katılmaya ve bu mücadeleye destek vermeye çağırmaktadır.”
Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
BASINDA ÇIKAN HABERLER
AZİM KARARLILIK VE MÜCADELE İLE ZAFER SWATCH EMEKÇİLERİNİN
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDA
YETKİMİZ KESİNLEŞTİ
Swatch Group Grevimiz Bloomberg’de
GENEL BAŞKANIMIZ EYÜP ALEMDAR VE YÖNETİM KURULUMUZDAN SWATCH GREVİNE DESTEK ZİYARETİ
AYHAN ÖZBEK'İN ACI KAYBI
TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNDE ÇALIŞAN BAŞTEMSİLCİ VE TEMSİLCİLERİMİZ İÇİN EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Sendikamız Koop-İş,
UNI Global Union’ın 2025 “Breaking Through” (Atılım) Ödülünü Almaya Hak Kazandı
ULUSLARARASI ÜST KURULUŞUMUZ UNI GLOBAL UNION’DAN SWATCH GROUP TÜRKİYE GREVİNE GÜÇLÜ DESTEK
SWATCH GREVİ BASINDA