HABER DETAYLARI
Görüntülenme Sayısı: 698

SENDİKAMIZIN SİVAS ŞUBESİNİN 15. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sendikamız Sivas Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu, Sivas, Tokat ve Erzincan’dan gelen delege ve üyelerin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Genel Kurula; TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Sendikamız Genel Sekreteri Metin Güney, Genel Mali Sekreteri Osman Aksoy, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Murat Türkekul; Gaziantep Şube Başkanımız Mehmet Akif Sarıca, Samsun Şube Başkanımız Fati Köymen, Trabzon Şube Başkanımız Fikri Öksüz, Erzurum Şube Başkanımız Tarık Toğrul, Malatya Şube Başkanımız Necdet Durak, Ankara 1 nolu Şube Başkanımız Yücel Yıldırım, Ankara 2 nolu Şube Başkanımız Soner Berk, TÜRK-İŞ İl Temsilcisi – Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Lutfi Aras,  Demiryol-İş Şube Başkanı Feyzullah Duman, Toleyis Sendikası Sivas Şube Başkanı Kubulay Töre, Tes-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Ömer Yolcu, Yol-İş Sendikası 2 nolu Şube Başkanı Eyüp Baran katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Sivas Şube Başkanımız Ümit Gülender şunları söyledi;

“Koop-İş ailesi olarak her geçen gün büyüyor, güçleniyoruz. Bu başarının arkasında siz değerli üyelerimizin emeği ve katkısı vardır; hepinize teşekkür ediyorum.Yeni dönemde de amaçlarımız nettir: Üyelerimizin haklarını korumak, işyerlerinde adaleti sağlamak ve sendikal mücadelemizi daha da güçlendirmek. Hep birlikte, Sivas’ta ve tüm bölgemizde örgütlenmeye devam edeceğiz. Genel Kurulumuzun, sendikamıza, üyelerimize ve çalışma hayatımıza hayırlı olmasını diliyor, katılımınız için teşekkür ediyorum”

ALEMDAR: EMEKÇİLERİN HAK ETTİKLERİ YAŞAMA KAVUŞMALARI İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Genel Kurulda konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Koop-İş’in yalnızca bir sendika olmadığını; örgütlenme, sosyal dayanışma, eğitim ve yatırımlarla büyüyen güçlü bir emek hareketi olduğunu vurguladı.

Genel Başkanımız Alemdar, konuşmasında ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara dikkat çekerek, enflasyon, hayat pahalılığı ve vergi yükü nedeniyle işçilerin alım gücünün her geçen gün azaldığını ifade etti. “Evine ekmek götürmekte zorlanan milyonlar, Pazarda filesini dolduramadan evine dönenler ve çocuğuna harçlık veremeyenler bugün konuştuğumuz konuların başında geliyor” diyen Genel Başkanımız Alemdar, emekçilerin hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşabilmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Genel Başkan, TÜRK-İŞ koordinasyonunda yürütülen Kamu Çerçeve Protokolü sürecini de detaylarıyla aktardı. Kamu işverenleri ve Çalışma Bakanlığı ile gerçekleştirilen uzun ve zorlu görüşmelerin ardından protokolün imzalandığını vurgulayan Alemdar, sözleşme öncesi günlük ücreti 1400 TL’nin altında olan bazı işyerlerinde hâlâ adaletsizlikler olduğunu belirtti. “Bu adaletsizliğin giderilmesi için özel bir maddenin protokole eklenmesini sağladık. İçişleri Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının bir kısmı ile Şırnak ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitelerinde çalışan üyelerimiz için ilave ücret düzenlemeleri yapılacak” dedi.

ALEMDAR: SENDİKANIN OLDUĞU YERDE HAK VARDIR, ADALET VARDIR

Genel Başkanımız Alemdar, sendikal örgütlenmenin sadece üye sayısını artırmak için yapılmadığını, aynı zamanda toplumsal adalet, demokratik haklar ve gelir dağılımının eşitlenmesi için de hayati öneme sahip olduğunu belirtti. “Sendikanın olduğu yerde hak vardır, adalet vardır, güç vardır” mesajını verdi.

Sendikal eğitim faaliyetlerine de değinen Genel Başkanımız Alemdar, periyodik eğitimler ile temsilcilerin ve şube kurullarının bilgilendirilip dayanışmanın güçlendirildiğini anlattı. Üyelerin çocuklarını da kapsayan ücretsiz online eğitim projelerinin hayata geçirildiğini, yeni dönemde bu çalışmaların daha da yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Genel Başkan, Koop-İş’in mali olarak güçlenmeye devam ettiğini ve üyelerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla yeni yatırımlar yaptıklarını açıkladı. Ankara’da 6 bin metrekarelik yeni genel merkez binası ve İstanbul Kadıköy’de 59 odalı BUEM Oteli’nin satın alındığını belirten Alemdar, üyelerin İstanbul’a gittiklerinde uygun koşullarda konaklayabileceğini söyledi. Ayrıca Antalya’da yeni bir otel yatırımı hedeflendiğini de dile getirdi.

ALEMDAR: DURMAK YOK, YORULMAK YOK…

2024 sonu itibarıyla Koop-İş’in 121 bin 987 üye ile işkolunda birinci, TÜRK-İŞ içinde ikinci, tüm sendikalar arasında ise beşinci büyük sendika konumuna yükseldiğini aktaran Alemdar, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. “Bizim için her son, yeni bir başlangıçtır. Durmak, yorulmak, bıkmak yoktur. İşkolundaki tüm emekçilerin umudu olmaya devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkanımız Alemdar, genel kurulda demokratik platformlarda vergi dilimleri, kıdem tazminatı, yoksulluk, örgütlenme, işsizlik, iş kazaları ve emeğin hak ettiği değere ulaşmasını engelleyen tüm uygulamalara karşı ortak bir ses çıkaracaklarını vurguladı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, işçi sınıfını insan onuruna yakışan yaşam koşullarına ulaştırarak şükran borcunu ödeyeceklerini belirtti.

Genel Kurul, yeni yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçimiyle sona erdi. Alemdar, tüm seçilen yönetime başarılar dilerken, Koop-İş’in dayanışma, örgütlenme ve mücadele ruhunun güçlenerek devam edeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, Sivas Şubemizin yeni dönem yönetim denetim ve disiplin kurulu üyelerinin seçimlerini yapmak üzere oy kullanımına geçildi.

Seçim sonrası Şube Yönetim, denetim ve disiplin kurullarında görev alacak olan yeni arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diler, Sivas Şubemizin 15. Olağan Genel Kurulunun çalışma hayatına ve tüm teşkilatımıza hayırlı olmasını dileriz

 

SİVAS ŞUBEMİZİN 15. OLAĞAN GENEL KURUL RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

 

Eposta Listesi Öneri Formu Anket Eski Site Linki