‘SYDV’LERDE ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞI GÖZETİLMELİ’
Alemdar: "Örgütlü olduğumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki (SYDV) çalışanların sağlığını koruyacak tedbirler alınmalı"
TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla 2 milyar liralık yardım dağıtılacağı açıklaması üzerine SYDV’lerde vatandaşların yoğun başvurusu ve yığılmalarının olduğunu belirterek, "SYDV’lerde çalışanların sağlığını koruyacak tedbirler bir an önce alınmalı." talebinde bulundu.
Alemdar, yaptığı yazılı açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un bugün yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları aracılığıyla ihtiyaç durumuna bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine 2 milyar liralık yardımın acilen dağıtılacağını açıkladığını belirtti.
İhtiyaç sahiplerine verilecek olan bu yardımı memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Alemdar, Bakan Selçuk'un açıklamalarının ardından çok sayıda vatandaşın yardımdan faydalanma talebiyle SYDV’lere gittiğini ve buralarda büyük yığılmalar yaşandığını vurgulayan Alemdar, şunları kaydetti:
"Koronavirüsün toplum sağlığı açısında büyük bir risk olmaya devam ettiği bu günlerde SYDV’lerdeki vatandaş yoğunluğunu, buradaki çalışanlar açısından tehlikeli buluyoruz. Bu sebeple SYDV’lerde çalışanların sağlığını koruyacak tedbirler acilen alınmalıdır. 2 milyar liralık yardımdan kimlerin yararlanacağı, yardımın ödeme takviminin düzenli bir şekilde belirlenmesi, çalışanlarla ihtiyaç sahiplerinin temasının enaza indirecek şekilde düzene konması, hem üyelerimizin hem de vatandaşlarımızın sağlığını korumuş olacaktır."
BAŞKANLAR KURULUMUZUN SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI
MÜCADELEMİZ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE SONUÇLANDI
NIKE ÇALIŞANLARI KAZANDI!
SAKARYA ŞUBE BAŞKANIMIZ ŞEVKET ULUSİNAN'IN ACI KAYBI...
İNANDIK, BAŞARDIK ....
GREV KARARIMIZ BASINDA GENİŞ YER BULDU
SENDİKAMIZDAN GREV KARARI
2025 YILININ İLK BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI
HOŞGELDİN RAMAZAN
ANKARA 1 NOLU ŞUBEMİZİN 9. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
E-DERGİMİZİN ŞUBAT 2025 SAYISI YAYINLANDI